lauantai 13. huhtikuuta 2013

Jauhenlihamuffinit

Teimme pitkästä aikaa  tyttären toiveesta näitä jauhenlihamuffineita.

Ohje on Tarjuskalta aikanaan lainattu. Laitan sen tähän:




10-16 kpl
Täyte:
300g jauhelihaa
1 sipuli
2 dl porkkanaraastetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl ketchuppia
½-1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
Taikina:
2 munaa
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 rkl siirappia
1 dl kauralesettä
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Pinnalle:
kirsikkatomaatin puolikkaita
1-2 dl juustoraastetta
  1. Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää sekaan sipuli ja porkkanaraaste. Kääntele seosta hetki pannulla pienellä lämmöllä.
  2. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta ketchupilla, pippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Jäähdytä.
  3. Valmista taikina. Vatkaa munat kevyesti. Lisää joukkoon margariini, maito ja siirappi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  6. Annostele taikina tasaisesti vuokiin ja päälle täyte. Tavallisia muffinsseja tulee 16 kpl ja Amerikan vuokiin n. 10 kpl.
  7. Paina päälle kirsikantomaatin puolikkaita. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  8. Paista muffinsseja 200 asteessa keskitasolla n. 16-20 minuuttia.
Ohjeesta tuleva määrä vaihtelee muffinivuuan koosta riippuen.